Två barn på en parkbänk vid lekplats

Material & Ytbehandling

Våra parkprodukter tillverkas för hand i Enköping. På vårt kontor och fabrik arbetar 30 personer som tar ett gemensamt ansvar för att utveckla miljöanpassade arbetsmetoder.

Norrländsk fura

I våra furuprodukter använder vi Norrlandsfuru av klass 3-4, känd för sin höga kvalitet. Furu som växt i Östra Västerbotten är dessutom naturligt hartsrik, vilket minskar behovet av traditionell impregnering.

Brasiliansk jatoba

Till våra ädelträprodukter använder vi brasiliansk Jatoba. Jatoba är ett vackert och slitstarkt träslag som är mycket motståndskraftigt mot röta. Jatoba har en brun kulör med svarta accentränder som med tiden får en silvergrå färg.

Linax ytbehandling

Linax är en naturlig och miljövänlig linoljebaserad ytbehandling som ger möblerna extra lång hållbarhet. Lappset erbjuder Linax-behandlad furu som standard, som ett alternativ till övrig ytbehandling. Linax gör att träytan får en bättre vattenavvisning än vid vanligt impregnering. Därmed blir möblerna slittåliga och får en längre livslängd. Lappset har 20 års rötskyddsgaranti för Linaxbehandlade möbler, avseende användning ovan mark.

Metallkomponenter parkmiljö

Stålet är ed-lackerat och pulverlackerat för hög beständighet mot rost och behöver inget direkt underhåll annat än normal rengöring. Om våra parkprodukter ska ställas i trafik- eller havsnäramiljö rekommenderar vi varmgalvanisering som grund för att förebygga rost.

Hållbarhet och ansvar

Allt råmaterial nyttjas optimalt vid tillverkningen för att skapa parkutrustning som håller länge, både vad gäller kvalitet och design. Alla våra träslag är förnybara och har certifieringar som garanterar att de kommer från ansvarsfulla skogsbruk.

Ladda ner PDF