• Interaktiv fotbollsvägg och utomhus-DJ-bås hos Lappset på Elmia

  30000projectmediagfxnyheterelmia

  Möjlighet att utmana Glenn Hysén och testa DJ-färdigheterna!

  Nu gör den interaktiva leken och DJ-musiken sitt intåg i Sverige! På Elmia Park premiärvisar Lappset, tillsammans med Glenn Hysén, den interaktiva fotbollsväggen, Sutu. Fotbollsväggen är uppkopplad mot internet och har inbyggda stötsensorer som reagerar när man sparkar eller slänger en boll mot den.  Därutöver visar Lappset, tillsammans med en DJ, det nya utomhus-DJ-båset, Fono, för första gången.

  Den interaktiva fotbollsväggen, Sutu, är en cirka 2 decimeter tjock vägg med inbyggda stötsensorer som reagerar när man sparkar eller slänger en boll mot den. Sutu är uppdelad i ett antal stora lysande fyrkanter och registrerar i vilken av dessa bollen träffar. Väggen är extremt stöttålig och gjord i samma material som polisens skyddssköldar.

  På en display kan spelare välja mellan olika fotbollsspel. Bland spelen finns exempelvis ett hastighetsspel där man ska skjuta så hårt som möjligt och Sutu mäter hastigheten i skottet Via en 3G-uppkoppling mot internet kan barn och ungdomar runt om i världen tävla mot varandra i fotboll. På mässan kommer Glenn Hysén att vara med och demonstrera Sutu.

  – Tanken bakom dessa nya lekprodukter är att möta dagens barn och ungdomar på deras planhalva. Dagens ungdom spenderar många timmar varje vecka inomhus framför dataspel, internet och TV. Lappset vill med ny teknik och nytänkande åter locka dessa barn och ungdomar till aktivitet utomhus, säger Katja Skånér Marknadschef på Lappset.

  Fono är ett DJ-bås i betong för utomhusbruk. Dagens ungdomar har oftast sin favoritmusik samlad i spellistor i mobilen och via tjänster som Spotify och iTunes är all världens musik bara ett knapptryck bort. Fono fungerar som en högtalare som fångar upp och förstärker musiken från mobilen. Utöver att spela upp musiken i större högtalare har Fono klassiska DJ-egenskaper som ger möjlighet att klippa ihop låtar, musikslingor och spela upp dem med olika effekter. DJ-båset har paneler på sidorna som gör att musiken leds direkt mot åhörarna och inte sprids och blir ett störande inslag för andra i närheten.

  Bilder på Sona och Fono finns att ladda ner nedan.

  Sutu: Klicka här för bilder och film på Sutu

  För mer information kontakta
  Katja Skånér, Marknadschef Lappset
  Tel: 076-7955900
 • Höstkampanjen är här! 2 oktober – 31 december

  Lappsets höstkampanj har dragit igång.

  För att göra det så smidigt som möjligt för dig så har vi samlat allt du kan tänka dig om vår höstkampanj på ett och samma ställe. Här nedan kan du se olika alternativ för att se vad vi har att erbjuda bland annat kampanjpriser och snabba leveranser.

  Klicka här för att komma till kampanjsidan – Här kan du gå in och titta närmre på produkterna.  Klicka här för att komma till kampanjens pdf – Det ger dig en snabb och smidig överblick av ...

  Läs mer
 • Interaktiv lek väcker liv i barnens rörelseglädje

  Genom interaktiva lekplatser skapar vi utemiljöer som möter barn och ungdomar i den digitala världen. Det gör leken mer inspirerande och engagerande för barnen – samtidigt som deras fysiska, sociala och mentala behov tillgodoses.

  Läs om våra interaktiva uteprodukter nedan. Vill du veta mer om framtidens interaktiva lekplatser, möt oss gärna i vår monter B05:30 på Elmia-mässan den 26–28 september.

   

  FONO – DJ-bås för utomhusbruk Fono fungerar som en högtalare för mus...

  Läs mer
 • Den digitala utvecklingen är ingen fiende

  En stor utmaning för Sveriges lek- och parkutrustningsföretag är att skapa utemiljöer som sliter barnen från skärmen och lockar dem till lek – utomhus. Här är Katja Skånér, ny vd på Lappset, vision om hur det ska gå till.

  Intresset att röra på sig minskar hos svenska barn. Vad innebär det för er? Barnens intresse för lek och rörelse har inte minskat – parkerna, skogarna och lekplatserna har bara hårdare konkurrens om deras uppmärksamhet nu. En sandlåda och ett par gungor räcker för ett...

  Läs mer
 • Snabba leveranser!

  Vi försöker alltid hålla korta leveranstider och nu kan du även få expressleverans på utvalda produkter. Dessa har endast 2 veckors tillverkningstid och finns enbart i standardutförande (så som de visas på bilderna).

  Exempel på produkter:

  010503 DINO

  137105M-224255 ACTIVITY TOWER

  000500-16 PARK PICNIC TABLE

  Klicka här för att komma direkt till listan!

  Lappset reserverar sig för eventuella förändringar i listan för expressleveranser 2017.

   

  ...

  Läs mer
 • Elmia Park 26-28 september

  Nu är det inte långt kvar till Elmia Park i Jönköping den 26-28 september! I år har vi med oss tre spännande produkter som vi tror är framtidens digitala lekplatser.

  Du hittar Lappset i monter B05:30! Här finns den nytänkande och lärande produkten Memo som borde finnas på alla moderna skolgårdar. Vidare visar vi vårt utomhus DJ-bås Fono som låter ungdomar få leva ut sina DJ-drömmar. Och missa heller inte att sparka boll mot den interaktiva bollväggen Sutu. Du kan även komma förbi och d...

  Läs mer
 • Tävla i Enköpings MÄSTARNAS MÄSTARE på Trädgårdsdagen 2/9!

  Missa inte denna unika chans att bli Enköpings MÄSTARNAS MÄSTARE i Lappsets fitnessområde på Trädgårdsdagen 2/9!

  Tävlingen kommer att ledas samt coachas av ingen mindre än Martin Lidberg, vinnare av MÄSTARNAS MÄSTARE 2017. Det kommer att finnas två grupper beroende på i vilken form man anser sig vara – Elit samt Motionär. 

  Martin kommer först att prata om träning och hälsa på scenen i Skolparken mellan kl 11:00-11:30.

  12:15 finns Martin på plats i vårt område nere v...

  Läs mer
 • Save the date! Trädgårdsdagen 2:a september

  Lördagen den 2:a september är det Trädgårdsdagen i Enköping och i år kommer vi ha ett stort område med utvalda fitnessprodukter längst åpromenaden.

  Träningscoachen Martin Lidberg, även känd som vinnare av Mästarnas Mästare 2017, är sedan flera år tillbaka ambassadör för Lappsets utegym och fitnessprodukter. Martin kommer att prata på stora scenen i skolparken och sedan finnas på plats vid vårt område för att instruera hur man använder Lappsets utegym och fitnessprodukter på bästa sätt....

  Läs mer
 • Ny app till vår interaktiva fotbollsvägg Sutu!

  Att spela på din Sutu fotbollsvägg får nu en helt ny dimension!

  Nu kan du ladda ner Yalp Sutu App via App Store eller Google play för att hämta dina poäng från spel på fotbollsväggen Sutu.

  Appen kommer att vara tillgänglig för alla Sutu fotbollsväggar så du kan tävla mot dig själv och dina vänner runtom i världen.

  Vad kan du göra med appen? SPELA alla spel på fotbollsväggen Sutu HÄMTA dina eller dina vänners poäng TÄVLA mot andra runtom i världen FÖRBÄTTRA dina kunska...

  Läs mer
 • Produkter med expressleverans!

  Du har väl inte missat att vi har expressleverans på utvalda produkter!

  Behöver du en ny gungställning, fler cykelställ eller kanske komplettera en lekpark med parkmöbler omgående? Vi har plockat ut ett antal produkter som du nu kan få expressleverans på. Dessa har endast 2 veckors tillverkningstid och finns enbart i standardutförande (så som de visas på bilderna).

  Klicka här för att komma direkt till listan!

  Lappset reserverar sig för eventuella förändringar i listan för ex...

  Läs mer
 • Första Angry Bird parken har öppnats

  Det som började som ett app för sju kronor i mobiltelefonen har vuxit till något större. Angry Birds parken i Tammerfors är den första i raden av flera temaparker som den finska speltillverkaren Rovio planerar tillsammans med lekplats- och parkmöbeltillverkaren Lappset Group, också från Finland. Näst på tur står Angry Birds parken i Nottingham, England. – Intresset för lekutrustning med Angry Birds tema är stort även i Sverige men hittills har vi mest sålt enstaka produkter och parkmöbler. Det...

  Läs mer

Ladda ner vår app Lappset Switch It!