• Ansiktslyft för Hagsätraskolans skolgård

  I våras invigdes den nya skolgården på Hagsätraskolan, söder om Stockholm. Med en bra mix av lekprodukter har skolgården fått ett ordentligt ansiktslyft, något som både personal och elever är glada över. Pia Ellström, intendent på Hagsätraskolan, berättar mer om projektet och varför renoveringen var så viktig.

  Den 5 maj invigdes Hagsätraskolans nya skolgård. Man ville göra en ordentlig satsning på en inspirerande utomhusmiljö och göra gården mer estetisk, inspirerande och socialt stimulerande för skolans många elever.

  – Vi har gjort det här för barnens skull – för att de ska få en paus i det teoretiska arbetet och vilja röra på sig tillsammans, oavsett väder eller tid på året. Vi vet att lek och aktivitet stimulerar barnens kreativitet vilket ger positiva effekter på lärandet, säger Pia Ellström, intendent på Hagsätraskolan.

  Mer aktivitet och skratt på rasterna
  Innan renoveringen bestod skolgården av en enda stor asfaltsplan med en mycket gammal lekställning i mitten. Asfalten hade sjunkit och var i dåligt skick vilket resulterade i att barnen hellre var inne på rasterna än aktiva utomhus.

  Nu har den tråkiga asfaltsplanen bytts ut mot konstgräs, moderna gung- och klätterställningar, studsmatta, rutschkanor och en sportarena för bland annat basket, fotboll och innebandy.

  – Lappset har hjälpt oss ge våra barn en inspirerande utomhusmiljö med en bra mix av produkter som alla används flitigt. Det är en fröjd att se barnen leka och skratta tillsammans, oavsett kön, ålder eller etnicitet. Kompisgungan och klätternätet är populärast men barnen har lärt sig att samarbeta, turas om och vänta på sin tur, säger Pia.

  En viktig investering
  Att locka till rörelseglädje var en viktig anledning till renoveringen. En annan, menar Pia, är de socioekonomiska skillnaderna, som ger barn i Sverige helt olika förutsättningar för aktivitet. Hagsätra är på många sätt ett utsatt område och det finns inte alltid ekonomiska förutsättningar till föreningsidrott för barnen.

  – Därför blir skolgården extra viktig för våra elever; det är en plats där de kan mötas på lika villkor och vara aktiva tillsammans. Det är klart att det har krävts både tid, planering och pengar, men vi har gjort en liten investering i förhållande till den glädje som uppstått, avslutar Pia.

 • Kärleken till att cykla!

  Alla hjärtans dag handlar om kärlek och hos oss så handlar det om kärlek till utemiljö och att få göra skillnad.

  Vi är stolta över våra produkter! Vi älskar att skapa möjligheter och miljöer för alla att få vara med och leka i, att träna på och vila vid.

  Att cykla är också bra för miljön, men framför allt kroppen! Blodcirkulationen förbättras, musklerna stärks och risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Vad är då bättre än ett hjärtat som cykelställ.

  Glad alla hjärta...

  Läs mer
 • Ny kubistisk lekplats från Lappset bygger på höjden

  Nu lanserar Lappset Cubic – ett kubistiskt lekparkskoncept med möjlighet till varierande lösningar. Kuberna är enkla att montera, både bredvid och på varandra, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar för alla olika typer av utomhusmiljöer – inte minst där lekplatsutrymmena är begränsade. Cubic har en mängd olika funktioner som uppmuntrar till fysisk aktivitet och förbättrar barnens motorik.

  Cubic är utformad för barn från fyra år och karaktäriseras av flera olika lekmoment. Kube...

  Läs mer
 • Starkt 2017 för Lappset

  Enköpingsbaserade Lappset kan se tillbaka på ett lyckosamt 2017, där bland annat parkmöblerna gav omsättningen en rejäl skjuts. Totalt ökade omsättningen med 10 procent.

   – Vårt framgångskoncept är lokal tillverkning och säkra leveranser, säger Katja Skånér, vd på Lappset sedan april förra året.  

  Lappsets tillväxtmål för 2017 var höga. Fokus var att förvalta den positiva utvecklingen på lekplatssidan och samtidigt öka försäljningen av möbler och andra produkter för utomhusbruk....

  Läs mer
 • Mässor under 2018

  I år hittar ni oss på flera mässor runtom i Sverige. Se nedan för mer information om platser och datum.

  Skånsk Byggtjänst (Park & gata)

  Stockholm 23/1 Stockholm 24/1

  Malmö 13/2 Malmö 14/2

  Östersund 27/2 Sundsvall 28/2 Gävle 1/3

  Luleå 17/4 Skellefteå 18/4 Umeå 19/4

  Karlstad 16/10 Örebro 17/10 Uppsala 18/10

  Halmstad 6/11 Helsingborg 8/11 Lund 9/11

  Stockholm 20/11 Stockholm 21/11

  Göteborg 27/11 Göteborg 28/11

   

  Läs mer
 • Fysisk aktivitet ska vara allas rättighet

  Utomhusträning har flera positiva effekter på hälsan. Det är dessutom ett trevligt sätt för invånarna i kommunen att mötas och träna tillsammans. Lappsets ambassadör Martin Lidberg tycker att motion och hälsofrämjande aktivitet borde vara tillgängligt, och anpassat för alla – utan att kosta en förmögenhet. Här berättar han mer om utegymmets alla fördelar.

  Träning behöver inte bara vara likställt med dyra gymkort, avancerade träningsredskap och tunga vikter. Det kan också vara en skön n...

  Läs mer
 • VD har ordet: Att kunna sätta check på miljö, funktion och estetik

  Vi kan inte hjälpa dig designa helt nya samhällen eller ta fram särskilda riktlinjer för städers grönområden. Däremot kan vi hjälpa dig att möblera såväl gator och torg som parker och bostadsområden – på ett sätt som tar hänsyn till alla de aspekter vi vet att du måste ta hänsyn till.

  Kära arkitekt, förvaltare, ingenjör, entreprenör. Vi vet att du har ett komplext jobb. Det är du som gestaltar samhället vi lever i, det är du som planerar, förvaltar och utformar städerna, gårdarna och ...

  Läs mer
 • Behov av snabba leveranser? Vi skickar inom 2 veckor, se expresslistan här!

  Lappsets snabba leveranser.

  För att göra det enkelt för dig att hitta våra produkter med snabba leveranser så har vi samlat länkar här. Vi har även höstkampanj just nu med fantastiska priser och även där snabba leveranser på utvalda produkter.

  Expressleveranser Klicka här om du är intresserad av produkter med extra snabba leveranser

  Höstkampanjen Klicka här för att komma till kampanjens pdf – Det ger dig en snabb och smidig överblick av kampanjen som även går att skriva ut. Prod...

  Läs mer
 • Höstkampanjen är här! 2 oktober – 31 december

  Lappsets höstkampanj har dragit igång.

  För att göra det så smidigt som möjligt för dig så har vi samlat allt du kan tänka dig om vår höstkampanj på ett och samma ställe. Här nedan kan du se olika alternativ för att se vad vi har att erbjuda bland annat kampanjpriser och snabba leveranser.

  Klicka här för att komma till kampanjsidan – Här kan du gå in och titta närmre på produkterna.  Klicka här för att komma till kampanjens pdf – Det ger dig en snabb och smidig överblick av ...

  Läs mer
 • Interaktiv lek väcker liv i barnens rörelseglädje

  Genom interaktiva lekplatser skapar vi utemiljöer som möter barn och ungdomar i den digitala världen. Det gör leken mer inspirerande och engagerande för barnen – samtidigt som deras fysiska, sociala och mentala behov tillgodoses.

  Läs om våra interaktiva uteprodukter nedan. Vill du veta mer om framtidens interaktiva lekplatser, möt oss gärna i vår monter B05:30 på Elmia-mässan den 26–28 september.

   

  FONO – DJ-bås för utomhusbruk Fono fungerar som en högtalare för mus...

  Läs mer
 • Den digitala utvecklingen är ingen fiende

  En stor utmaning för Sveriges lek- och parkutrustningsföretag är att skapa utemiljöer som sliter barnen från skärmen och lockar dem till lek – utomhus. Här är Katja Skånér, ny vd på Lappset, vision om hur det ska gå till.

  Intresset att röra på sig minskar hos svenska barn. Vad innebär det för er? Barnens intresse för lek och rörelse har inte minskat – parkerna, skogarna och lekplatserna har bara hårdare konkurrens om deras uppmärksamhet nu. En sandlåda och ett par gungor räcker för ett...

  Läs mer

Ladda ner vår app Lappset Switch It!